Válassza ki az országát!Válassza ki az országát!
Magyarország - lakossági

Fenntartható fejlődés

A Tarkett élen jár a környezetvédelem iránt elkötelezett gyártók között, évtizedek óta környezetbarát termékek fejlesztésén dolgozik.
A padlóburkolati anyagok széles választékával testreszabott megoldásokat tudunk kínálni, ami a költségvetést, a termékteljesítményt és a fenntarthatóságot illeti. Ez a « Kiegyensúlyozott választás » látásmódja.

Kiegyensúlyozott választás

TVOCAT28DAYS_100_EN.jpg

A Tarkettnél a „Kiegyensúlyozott választás” megközelítés megteremti az egyéni ügyfelek és vállalati projektek által támasztott elvárásokat, hogy még fenntarthatóbb megoldásokat kínáljunk Önnek.
Hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság, legyen az egyéni vagy vállalati, jól bevált gyakorlat és nemcsak egy egyszerű gondolat.

Minden nap arra törekszünk, hogy hatékonyabbak és környezetbarátabbak legyünk azáltal, hogy csökkentjük az erőforrás-felhasználást, a károsanyag kibocsátást; újrahasznosítjuk, és újra felhasználjuk az anyagokat, valamint emberbarát tereket alakítunk ki. Azért mérjük a környezetvédelmi teljesítményünket, hogy továbbra is fejlesszünk, és megosszuk mindezt az ügyfeleinkkel, az alkalmazottainkkal és a helyi közösségekkel.

Jobb alapanyagok
Megújuló és természetes alapanyagokat használunk ott, ahol csak lehet és valamennyi termékünkben folyamatosan növeljük ezen anyagok százalékos arányát.

Erőforrás-gazdálkodás
A Tarkett negyedévente öt kulcsfontosságú mutató segítségével ellenőrzi tevékenységét: víz, energia, hulladék, újrahasznosítás és kibocsátás. Az eredményeket közzétesszük, és ezzel bemutatjuk, mit értünk el az erőforrás-felhasználás csökkentésében.

Ensure safer, healthier products that contribute to well-being in people-friendly spaces
Burkolóanyagaink biztonságos, egészséges környezetet teremtenek, ahol az emberek dolgozhatnak, tanulhatnak, játszhatnak, gyógyulhatnak és élvezhetik a szabadidő eltöltését. Rendszeresen értékeljük valamennyi burkolóanyagunkat a beltéri levegő minőségéhez való hozzájárulás szempontjából. Felületkezelési megoldásaink segítenek megőrizni az erőforrásokat a víz-, felületkezelő anyag- és energiaigények csökkentésével.

Újrafelhasználás és újrahasznosítás
Egy termék életciklusának elején több újrahasznosított tartalmat használunk, és a végén annyit hasznosítunk újra, amennyit csak lehet. Az ágazatban a legnagyobb arányú újrahasznosítást mi végezzük, és 2008-ban több mint 68.000 tonna padlóburkoló anyagot forgattunk vissza a hulladéklerakókból újrahasznosítás céljából.