Válassza ki az országát!Válassza ki az országát!
Magyarország - lakossági

Hogyan óvja a padlóját?

Valamennyi padlónkat kényelmi szempontok alapján terveztük meg. A technikai innováció és felületkezelés miatt könnyen ápolhatóak, már kevés törődés és ápolás mellett is szépek és tartósak maradnak.

A végső simítások
Ha befejezte a padló fektetését, már csak egy gyors tisztítás hiányzik a bútorok elhelyezése előtt. A PVC felületet meleg vízzel és természetes mosószerrel átitatott nedves ronggyal törölje át. A laminált és a fafelületről söpörje fel a maradék koszt és port, illetve dörzsölje át egy száraz ronggyal, hogy minden szennyezéstől megtisztítsa. Ekkor jöhetnek a bútorok.

Tisztára seprés
A legtöbben hajlamosak arra, hogy a padlótisztítást addig halogassák, ameddig csak lehetséges. De minél tovább marad rajta a mindennapos piszok és folt, az annál makacsabbá válik. Tehát a rendszeres tisztítás kevesebb munkát jelent, és hatékonyabb, mint havi egy nagytakarítás, így a padló szemrevaló és tovább tart.

PVC padló
Ahhoz, hogy padlója csúcsformában maradhasson, használjon puha seprűt, porszívót és rendszeresen tisztítsa vízzel és semleges tisztítószerrel.

Laminált padló
Törölje át száraz ronggyal vagy porszívózza fel. Az ideális az, ha pár hetente az egész padlófelületet áttörli nedves (de nem csöpögő) felmosóval, amelyet előtte speciális laminált felületre való tisztítószerbe mártott. Végül törölje át száraz felmosóval vagy ronggyal.

Fapadló
Csak törölje át egy ronggyal vagy söpörje fel a padlót, hogy az jól nézzen ki. Időnként tisztítsa nedves (sohasem csöpögő) ronggyal és válasszon fakezelő termékeink széles választékából. A Bioclean kiváló, és egyben természetbarát választás.

Foltok
A szőnyegtől és más hasonló lefedésektől eltérően a padló felületkezelése véd a kisebb-nagyobb foltok ellen. Nem károsodik, ha folyadék, étel, festék stb. kerül rá, de a legjobb a szennyeződéseket mindig haladéktalanul feltakarítani. Ilyenkor száraz rongyot és ajánlott tisztítószert használjon. Mindig olvassa el a gyártó utasításait a tisztítószerek használata előtt, és soha ne öntse közvetlenül a padlóra.

Karcolások, hézagok és repedések a fán

Hosszabb használat után, fapadlóinkon még a legerősebb lakk alól is előtűnhetnek a karcolások. A Tarkett lakkfrissítője újra csillogást kölcsönöz padlójának.

A nagyon összekarcolt padlót óvatos újracsiszolással és egy új lakkréteggel szinte újjá lehet varázsolni.

Amennyiben repedések és hézagok jelennek meg, azok a Tarkett gittjével, vagy nagyobb hézagok esetén viaszgyurmával betömhetőek. Ezek a könnyen alkalmazható termékek többféle, a padlók színéhez hasonló árnyalatban kaphatóak.

A jó termékek
Természetes, hogy a padló néha alaposabb tisztítást igényel. Ilyenkor kizárólag PVC, laminált és fa felületeknek megfelelő tisztítószert használjon, és mindig kövesse a csomagoláson elhelyezett útmutatót. Különösen fontos, hogy ne áztassa el a padlót; nedves, de sohasem csöpögő rongyot, mopot vagy szivacsot használjon.

Egyszerű tippek
  • Használjon a bejáratnál lábtörlőt, hogy ne vigyék be a piszkot a házba.
  • A bútorok lábára tett filc vagy műanyag alátét a horpadások, karcolások és használati nyomok ellen véd.
  • A nehéz bútorokat ne csúsztassa, inkább emelve mozgassa.
  • Soha ne fújja a tisztítószert közvetlenül a padlóra.
  • Ne használjon viaszt vagy fényező anyagot.

Útmutató mellékelve
Részletes útmutatót mellékelünk valamennyi termékünkhöz. További információt tölthet le az egyes termékoldalakról vagy a Dokumentumok közül.