Válassza ki az országát!Válassza ki az országát!
Magyarország - lakossági

Hogyan válasszon padlót?

Az új padló választása izgalmas, ugyanakkor kissé zavarba ejto feladat. Sokféle típusú és mintájú padló létezik, több mindent kell átgondolni. Valószínuleg már van elképzelése milyen stílust szeretne. Az alábbi egyszeru tippek alapján megbizonyosodhat arról, hogy olyan padlót kap, amilyet szeretne, és amilyenre szüksége van.

Félre az eloítéletekkel
Lehet, hogy már eldöntötte, hogy kizárólag fapadló felel meg Önnek. Vagy a laminált padlót könnyebb tisztán tartani. Vagy a PVC praktikusabb. Amikor meglátja a felületek és a stílusok széles választékát, rá fog jönni, hogy a lehetoségek száma végtelen. Valamennyi padlónk a legújabb felülettechnológiával rendelkezik, így biztos lehet benne, hogy jó rájuk nézni, könnyu oket tisztán tartani, és tartósak. Tegye félre eloítéleteit és legyen nyitott az új dolgokra.

Költségek

Mérje meg a burkolni kívánt helyiséget vagy területet, és döntse el, mennyi pénzt tud rá áldozni. Bizonyosodjon meg arról, hogy van még egy kis tartaléka újabb termékekre és kiegészítokre, mint például párazáró réteg, akusztikus alátét, szegélyek és fuvardíj, amennyiben kiszállítást szeretne.
Nézze meg a mostani felületet és döntse el, hogy az új padlót rárakja, vagy újra kell burkolnia – ezt is számításba kell vennie.

Milyen legyen a burkolat?
A padlókat számos különbözo felületre lehet fektetni:

  • Beton, járólap, ko és márvány – PVC, laminált és fa padló
  • Fapadló – PVC, laminált és fa padló
  • Nagyon rövid szálú padlószonyeg – PVC, laminált és fa padló
  • Dombornyomású PVC – laminált és fapadló, a PVC-hez elobb el kell távolítani vagy le kell fedni
  • Hosszú szálú padlószonyeg – el kell távolítani minden új padlóburkolathoz

Melyik helyiségbe milyen padlót?

Valamennyi padlónk az innovatív technológiát hasznosítva biztosít kényelmet, szépséget és jó teljesítményt. Ugyanakkor a különbözo helyiségeknek egyedi követelményei vannak, a döntés meghozatalánál ezt is figyelembe kell venni.

Bejárat és eloszoba – Az emberek a jövés-menésben behozzák a piszkot és vizet az otthonába, ezzel sajátos követelményeket állítanak a padlónak ezen része elé. Válasszon kemény felületet, amely ellenáll az enyhe nedvességnek és könnyen tisztítható.

Iroda – Ha irodája csendes a koncentrálás miatt és a kényelem elsobbséget élvez, gondoljon arra, hogy a padlónak jó akusztikai jellemzokkel kell rendelkeznie. Akkor valószínuleg masszív felületet szeretne, amelyet az irodai bútorok és a gyakori használat – különösen, ha sok látogatója van – nem tesz tönkre egykönnyen. Az antisztatikus padlók okos befektetésnek bizonyulhatnak, ha sok elektronikus berendezése van.

Konyhák – A kiömlött folyadék, a leejtett étel vagy eszköz mind hozzátartozik az életünkhöz, akármennyire is vigyázunk rá fozés közben. Válasszon olyan padlót, amely nem csak jól ellenáll a foltoknak és a használatnak, hanem az enyhe párának és a gyakori tisztításnak is.

Fürdoszobák – A víz nagy kihívást jelento környezetté teszi a fürdoszobát, körültekintoen kell vízálló padlót választania. Ezen kívül saját biztonsága érdekében arról is gyozodjön meg, hogy a padló nem csúszik, amikor nedves, illetve könnyen tisztítható.

Hálószoba – A hálószoba nagyon személyes tér, így jól nézze meg a dekoratív felületek választékát. Ne feledkezzen meg arról, hogy a kinézet csak az érme egyik oldala, arra is oda kell figyelni, hogy a padló kényelmes és meleg legyen mezítláb.

Gyerekszoba/Játszószoba – A gyerekszoba általában nem csak az alvás, hanem a játék színtere is. Az aktív gyerkocöknél strapabíró, praktikus padlóra lesz szüksége, amely kényelmes és könnyen ápolható és tisztítható, illetve zajszint-csökkentonek is beillik.

Nappali – Ez általában az otthon közepe, ide többfunkciós padlóra van szükség, ami tükrözi az Ön stílusát és egyben ellenáll egy sor változatos tevékenységnek. A strapabíró felület, amelyet könnyu tisztítani és ápolni, lecsökkenti azt az idot, amit a szép nappali rendberakására fordítana.

Padlófutés

Ha már van padlófutése, vagy épp tervezi a beszereltetését, olyan padlót válasszon, amely megfelel a gyártó eloírásának. Az önszabályozó padlófutés alkalmas a legtöbb PVC, laminált vagy fapadlónkhoz. A juhar- vagy bükkfa padlók természetes struktúrájuk miatt nem használhatók padlófutéshez, mert az repedéseket okozhat és növelheti a hézagokat, amikor túlságosan kiszáradnak. Vásárlás elott kérje szakember tanácsát.

Gyakorlati szintek

A padló fektetése még soha nem volt ilyen könnyu, mint a széles választékú és bonyolult technikákkal szakító új termékekkel. Az összes fa és laminált padlónknál modern, ragasztómentes klikk rendszert használunk, hogy csak össze kelljen pattintani oket. Egyszeru a használatuk, és ha ragasztás nélkül szerelik össze a fektetésnél, akkor rongálódás nélkül lehet szétszedni, és máshol újra fektethetok.

Ha PVC-rol van szó, akkor az elso lépés az öntapadó Floor in a box (Padló a dobozban) és a Starfloor lehet, mert egy ember is könnyen lerakhatja. A TarkoSpray – az innovatív aerosolos ragasztónk – gyorsan és könnyen használható bármilyen PVC-hez. Csak fújni kell belole, majd ráhelyezni a padlót, amely utána még órákon keresztül felszedheto.

Valamennyi termékünkhöz részletes szerelési útmutatót mellékelünk.

Használat és ápolás

Senki sem akar a foltok és tisztaság miatt örökké aggódni. A területnek megfelelo padló kiválasztásával csökkentheti a tisztítást és a szükséges általános ápolást. A leheto legjobb felületvédelemmel rendelkezo padlót is választhatja. A Tarkettnek van az egyik legjobb felületkezelése a piacon, ami megvédi a PVC és a laminált padlót is a karcolódástól, a piszoktól, a fakulástól és a nedvességtol.

Környezetvédelem

A Tarkett természetes választást jelent, ha biztosan olyan padlót szeretne, amelyet a legmagasabb fenntarthatósági alapelveknek megfeleloen gyártottak, és ehhez lehetoleg természetes vagy megújuló alapanyagokat használtak. Fenntarthatósági politikánkról további információért látogasson el a fenntarthatóságról szóló oldalunkra.

És végül…

Olvassa át a leírásokat.
Részletes muszaki leírást nyújtunk valamennyi termékünkrol, további információt talál ezen a honlapon.